Sarbatoare

Evanghelizare

Evanghelizare speciala la Sala Sporturilor Cluj

Raspunsul nostru la multele solicitari si provocari ale vremurilor ce le traim are nevoie de calauzire. Cand te lasi indrumat de Dumnezeu, alergarea este cea potrivita dupa planul lui Dumnezeu cu privire la fiecare dintre noi.

Vizita lui Joni E. Tada cu ocazia aevanghelizarii special la Sala Sporturilor a a fost un eveniment deosebit.

Multumesc lui Dumnezeu care mi-a calauzit pasii la aceasta lucrare. Eram pentru prima data in acea sala impunatoare care vibra la cantecele mobilizatoare ale lui Joni. Marturia ei, motivarea in slujirea si evanghelizarea persoanelor cu dizabilitati au fost convingatoare, avand posibilitatea ca mai apoi sa istorisesc colegilor mei de la Caritatea cum am fost prelucrati pentru a ne angaja fiecare in a sluji persoanelor bolnave, in special celor cu dizabilitati.

Primul act a fost construirea Centrului Crestin Caritatea, care a devenit mai apoi, Centrul Crestin Mefiboset.

Amintiri … Amintiri despre Joni

 

 

 

Asociaţia pentru Protejarea şi Ajutorarea Handicapaţilor Motor Cluj înfinţata pe 21 Ianuarie 1990 şi are în prezent 27 ani de activitate neîntreruptă. Este primul ONG din România care se ocupa de persoane cu dizabilităţi motorii şi asociate.Inceputul a fost foarte greu şi am avut mare nevoie de ajutor, încurajare, speranţă şi multă informaţie. În 1991 am fost contactaţi de domnul Graham Green care s-a interesat de asociaţia noastră în amanunţime. Cu multă plăcere i-am oferit tot ce a dorit să ştie despre noi şi activităţile pe care le desfăşurăm. La sfarşit l-am întrebat de ce doreşte să ne cunoască atât de mult?


Am fost întrebata dacă am auzit de Joni şi de organizaţia pe care o conduce Asociaţia Joni şi Prietenii. I-am răspuns că nu, şi l-am rugat să îmi povestească despre ea. Atunci  am aflat o poveste extraordinară despre o femeie cu caracter puternic care a învins imposibilul şi prin credinţa în Dumnezeu s-a dăruit unei cauze nobile. În acel moment mi-am dat seama că dacă vreau să fac ceva pentru aproapele meu, trebuie să fiu puternică şi să mă lupt din toate puterile, pentru a invinge prejudecăţile, barierele şi concepţiile acelui timp. Apoi domnul Green m-a întrebat daca mi-ar placea să o cunosc pe Joni, pentru că ea urmasă vină în România, şi la Cluj. La aceasta veste, am simţit un val de fericire şi plină de bucurie, am spus că sunt onorată să cunosc o asemenea personalitate. Timpul a trecut repede şi când  am fost anunţată de data sosirii la Cluj –Napoca am aşteptat-o la aeroport cu un grup de tineri din asocaţie aflaţi în cărucioare rulante, emoţionaţi şi cu buchete de flori in braţe. Era la începutul verii. A doua zi am aşteptat-o în vizită la asociaţie pe str. Mihail Kogălniceanu nr.8, unde am avut prilejul să discutam indelung cu ea.La sfârşitul întâlnirii, domnul Gheorghe Aştileanu, membru al asociatiei şi pictor cunoscut, i-a oferit un portret special. Fiind impresionată, a promis ca-l va pune pe perete in biroul ei.In urmatoarea zi ne-am intalnit din nou cu ea la Sala Sporturilor unde a avut loc o mare sarbatoare unde ne-a povestit viaţa şi activitatea pe care o desfasoară în toată lumea si ne-a cântat cântece de  laudă la adresa lui  Dumnezeu. Dupa câţiva ani am reântâlnit-o la Oradea unde a prezentat filmul Joni dupa cartea cu acelaşi nume, aparută şi în limba română.

Pres. A.P.A.H.M Cluj,

 

Prof. Doina Tudorică

Hits: 317