Charity

Donatii si alte activitati

      

Galerie foto

Sarbatoare

Intalnirea femeilor

 

 Vineri de la orele 15-16 in cadrul asociatiei Caritatea dorim sa slujim Domnului si persoanelor cu nevoi speciale, dupa cum faceau femeile din vremea Domnului Isus. Luca 8:1-3 “Curand dupa aceea, Isus umbla din cetate in cetate si din sat in sat şi propovaduia si vestea Evangheliei Imparatiei lui Dumnezeu. Cei doisprezece erau cu El: si mai erau si niste femei care fusesera tamaduite de duhuri rele şi de boli; Maria, zisa Magdalena,... si multe altele care-L ajutau cu ce aveau.” „In ziua intai a saptamanii, femeile acestea, si altele impreuna cu ele, au venit la mormant dis-de-dimineata si au adus miresmele pe care le pregatisera.” Daca atunci era nevoie de ajutorul femeilor cred ca si azi Domnul doreste sa venim cu ajutorul nostru care consta in rugaciuni, studiu din Cuvantul lui Dumnezeu, facere de bine, dar mai presus de toate dorim sa fim tematoare de Dumnezeu in tot ce facem.

Ioana T


Cum slujesc femeile? Slujesc cu dragoste!

 

Mi-am pus deseori intrebarea in singuratate si in durere:

Pe mine cine ma iubeşte ? Cine ma intelege ? Sunt convinsa ca si voi va intrebati: Pe voi va iubeste cineva cu adevarat ? Va intelege cineva durerea, neputinta , boala?

Da este cineva care sigur ne iubeste , ne intelege si durerea si neputinta. Crezi aceasta ?

Haideti sa vedem : Cine a primit întâi vestea Ca Isus A Înviat ? Cui i s-a arătat prima dată? Lui MARIA Magdalena, oare de ce? Era acolo o dragoste mare care umple sufletul si inima, care nu are cuvinte sa fie descrisa. Dar sa nu uitam ca ea dorea prezenta lui Isus. Cred ca avem un har deosebit sa ne numim femei , sa fim iubite de Domnul Isus, sa avem acces la El , sa il primim in viata noastra si apoi sa il simtim in inima. In momentul in care il cunosti pe Isus cu adevarat si tu il vei iubi.

Femeile care il iubeau pe Isus mergeau dupa El sau in urma apostolilor si slujeau cu ce puteau. Cum putem sluji, unde, de ce ? Ce spune Joni dupa 38 de ani de la accidentul ei care a lasat-o fara posibilitatea de a-si misca singura trupul de la gat in jos.

« A trebuit să mi se ia amprenta digitală luna trecută de un notar care a venit la mine la birou să-mi legalizeze semnătura pe cîteva documente. Eu am mai avut de-a face cu notari cerîndu-mi să semnez in multele hîrtii ale lor, şi bineînţeles orice notar public cerea ca cineva să autentifice semnătura (ceea ce secretara mea putea s-o facă întotdeauna).Dar de data asta pentru prima oara notarul şi-a adus cu el tuşieră şi cerneală pentru a-mi lua şi amprenta.

Aşadar după ce am semnat hîrtiile dintr-o data l-am auzit spunînd „Bine, acum am nevoie şi de amprenta ta”. Am ridicat din umeri în timp ce secretara mi-a luat degetul să-l aşeze în tuşieră. Şi de aici au început problemele. Am încercat să ajut cît am putut, dar... vreau să va întreb aţi încercat vreodată să luaţi amprenta unei doamne care nu şi-a folosit degetele deloc în ultimii 38 ani? Săracul notar l-a luat cu dureri de cap încercînd să facă asta cu mine.

În cele din urmă, după vreo patru sau cinci incercări, s-a uitat la mine si dînd din cap a spus: „ Doamnă, îmi pare rău, dar pur si simplu nu putem rezolva nicicum. Amprenta dumneavoastră apare pe hîrtie aproape ca o pată netedă de cerneală.”

Stiam asta dinainte. Am mai trecut prin aşa ceva cand într-o situaţie a trebuit să mi se ia amprenta de catre FBI. Secretara mea mi-a deschis palma încercînd să-i arate lui care e problema. Deoarece nu mi-am folosit mîinile de foarte foarte multa vreme pielea de pe degetele mele este foarte neteda, cu greu putînd sa vezi vreo formă cîtuşi de puţin. Pielea degetelor mele nu prezintă mai nici o denivelare.

Bănuiam ca poate şi el a mai trecut prin situaţia asta dar mi-a spus „Nu, nu am mai trecut „ atunci am încercat să-i explic şi lui că acele forme devin mai vizibile, mai adînci cu cît se folosesc mîinile mai mult. Mîinile zidarilor, tîmplarilor, dactilografilor, a gospodarilor, muncitori de genul acesta vor avea întotdeauna amprente mai vizibile.

Ciudat. Obisnuiam să cred contrariul. A fost o vreme în viaţa mea cînd credeam că munca grea era cauza dispariţiei amprentelor de pe degetele muncitorilor. Dar nu e aşa. Munca grea intensifică amprenta omului.

Şi eu cred că e la fel şi în cazul oamenilor ce se dedică pe ei inşişi în întregime în slujba Domnului. Obişnuim să gîndim despre oamenii care apasă pedala de acceleraţie pînă la maxim în viaţa de creştin, ...care slujesc neîncetat, ....că vor deveni foarte slabiţi. Se vor epuiza, ne spunem adesea. Se vor prăbuşi. Vor da din ei înşişi pînă în momentul cînd nu vor mai avea nimic de dat.

Acum nu cred aşa. Slujbele grele – cînd le facem prin puterea şi Harul Domnului – ne fortifică viaţa. Noi suntem întăriţi in Cristos pe măsură ce Îl slujim , şi aşa nu cădem de oboseală cum ne gindim adesea. Poate un pom fructifer sa se distrugă sub povara abundenţei de roadă? Este vreunul care pune sub semnul întrebarii sănătatea unei viţe de vie încărcată de struguri de calitate? Aşadar nu-ţi fie teama să te daruieşti în slujba Domnului. Dacă esti ispitit sa te inchizi in tine pe calea Domnului precum petalele mimozei, atunci nu vei lăsa în viaţa ta nici o urma, nimeni nu va putea să vadă umblarea ta sau să-l caute pe Domnul urmînd paşii din viaţa ta. Haideţi astazi să lăsăm urme pentru Dumnezeu pînă prin cel mai mărunt lucru pe care îl vom face. Joni Earecson Tada 

Oare noi ar trebui sa slujim cuiva? Are cineva nevoie de slujirea noastra ?......... 

Cum ar trebui sa slujim? Cred ca pentru a-l sluji pe Dumnezeu trebuie sa ne concentram asupra altora , mai mult decat ma concentrez asupra mea , a casei mele sau a nevoilor mele . O mare parte din lucrurile pe care le facem , ne slujesc noua insine. Slujim pentru a fi admirate , sau pentru a ne atinge propriile scopuri . O parte din ceea ce facem este mai mult manipulare decât lucrare. În realitate ne gândim la noi înşine , la cât suntem de nobili şi de minunate . Folosim chiar slujirea ca pe o unealtă a negocierii : '' Doamne, fac lucrul acesta pentru Tine dacă tu faci asta pentru mine ''. Nu , adevaratele slujitoare nu-L folosesc pe Dumnezeu pentru scopurile lor , ci Îl lasă pe Dumnezeu să-i folosească pentru scopurile Lui. Pe Dumnezeu Îl intereseaza mai mult atitudinea mea si a ta decât realizarile mele si ale tale. Imparatul Amatia nu a avut trecere inaintea lui Dumnezeu din cauza ca '' el a facut ce este bine inaintea Domnului , dar cu o inimă care nu era în totul dată Lui '' . Uitarea de sine este o luptă zilnică, o lecţie pe care trebuie să o învăţăm din nou şi din nou. Poţi măsura inima mea si a ta de slujitoare prin felul în care reacţionezi cand ceilalti te tratează ca pe o slujitoare. Cum reacţionezi cand eşti tratată fără respect , când eşti privită de sus sau considerată ca fiind inferioară ? DOMNUL ISUS a spus : '' Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă de loc , mergi cu el două '' . Tu spui : '' nu e corect ; îi dau mereu acestei persoane , iar ea nu-mi dă inapoi '' . Continua să slujesti , sa –i faci bine stiind ca '' fiecare ... va primi răsplata de la Domnul, după binele pe care-l va fi făcut ''. Dacă valoarea ta se bazeaza pe altceva decat pe aprobarea lui Dumnezeu înseamnă ca nu slujeşti din motivele corecte Oamenii nesiguri işi fac griji referitoare la modul în care vor fi percepuţi de ceilalţi. Ei îşi ascund slăbiciunile în spatele mai multor straturi de mândrie protectoare . Cu cât eşti mai nesigur, cu atat mai mult ai nevoie de oameni care să te slujeasca si cu atat mai mult te străduieşti să fii acceptat de ei . Un invăţat al Bibliei a scris : '' Pentru a fi de folos altora trebuie să jertfesti pentru ei ; asta inseamnă ca trebuie sa renuntăm la faptul de a ne măsura semnificaţia şi valoarea după măsura celorlalţi. ....Astfel , noi trebuie sa devenim liberi pentru a fi plini de compasiune '' . Slujirea ta si a mea nu trebuie sa se bazeze pe reacţia celor pe care ii slujim , ci numai pe ASCULTAREA si dragostea DE DUMNEZEU . Cum ?

1.Cu credinta, stiind ca a crede în adevărul unui lucru este o convingere, Speranță, nădejde. Convingere despre existența lui Dumnezeu in orice loc si mai ales in casa mea şi mărturisirea acestei convingeri

În Iacov 2 :5 prea iubiții mei frați si surori : n`a ales Dumnezeu pe cei ce sînt săraci în ochii lumii acesteia, ca să -i facă bogaţi în credintă și moștenitori ai Împărăției, pe care a făgăduit-o celor ce-L iubesc? Judecata este fără milă pentru celce n`a avut milă; dar mila biruiește judecata. Frații mei, ce -i folosește cuiva să spună că are credință, dacă n`are fapte? Poate oare credința aceasta să -l mîntuiască? Dacă un frate sau o soră sînt goi și lipsiți de hrana de toate zilele . Avraam a crezut pe Dumnezeu ... el a fost numit ,,prietenul lui Dumnezeu. Vedeți dar că omul este socotit neprihănit prin fapte, și nu numai prin credinţă. Tot așa, curva Rahav: n`a fost socotită și ea neprihănită prin fapte, cînd a găzduit pe soli ...? 

Slujim cu nadejde in mijlocul disperarii . Romani 5 :1 Deci, fiindcă sîntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har, în care sîntem; și ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu. Ba mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre; căci știm că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea. Însă nădejdea aceasta nu înșală, pentrucă dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt, care ne -a fost dat. Căci, pe cînd eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită a murit pentru cei nelegiuiţi.

2 .Slujim cu blandete, De asemenea se consideră în general că blândeţea este gingășie, bunătate Fericiţi cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul Matei 5 v 5. Promisiunea psalmistului se referea la pământul promis, la ţara făgăduită. Isus, în predica de pe munte, promite celor blânzi o altă ţară făgăduită, paradisul ca moştenire. Dar cei blânzi moştenesc într-un fel şi pământul acesta; ei cuceresc şi domină inimile oamenilor de pe pământ. Se ştie că inimile oamenilor le cuceresc cei care niciodată nu se lasă stăpâniţi de mânie, de nervozitate, cei care au o faţă senină şi zâmbitoare, cei care nu se irită, care au întotdeauna vocea dulce şi calmă, care sunt plini de înţelegere şi răbdare; din gesturile lor, din comportamentul lor, din vorbele lor, din toată atitudinea lor iradiază bunătate şi blândeţe. Blândeţea este o artă care se învaţă. Blandetea este primul rod al bunatatii si iubirii aproapelui a sotului fiului sau ficei care are dizabilitati , o stare de liniste sufleteasca dovada staruirii omului de a nu mai supara pe nimeni si a nu se mai supara el insusi pe nimic.

3.Slujim cu rabdare : A răbda este capacitatea firească de a suporta greutățile și neplăcerile fizice sau morale este puterea de a aștepta în liniște desfășurarea anumitor evenimente, opusul este de a-si pierde răbdarea, a-și pierde calmul, stăpânirea de sine. “Cu rabdare si tăcere faci augurida miere.”Poate este una dintre cele mai grele lucruri dar cu ajutorul lui Dumnezeu putem sa biruim orice provocare nervoasa cu rabdare.

Efeseni 4 :1 Vă sfătuiesc dar eu, cel întemnițat pentru Domnul, să vă purtați într`un chip vrednic de chemarea, pe care ați primit -o, cu toată smerenia și blîndeţea, cu îndelungă răbdare; îngăduiți-vă unii pe alții în dragoste. 

 

Ioana Tosa

 


 

Hits: 1136

Linkuri Sociale

Adresele Caritatii

Adresa Postala
Mircea Eliade,nr 22,400364,

Cluj-Napoca,Cluj,Romania

Adresa fizica
Nichita Stanescu Street,no3,Cluj-Napoca,Cluj,Romania

Telefon & Fax

Informatii generale :+40 264 438050
Birou:+40 264 438050
Fax: +40 264 438050